Recensioner

(Tidningsartiklar om boken på sidan Om projektet- I media.) 

Flamman 4 februari 2015 
"Alla som har ett jobb borde läsa Bakom leendet! För det är en bok som får dig att förstå, att utan reflektion över vad din tystnad i vissa fall innebär, blir människan ett monster. Det är en bok som ställer politiker, chefer och andra makthavare nakna mot väggen. Och det är en överlevnadsbok för den som drabbas eftersom den, med stor känslighet, skapar sammanhang och förståelse."
 //Flamman, Rebecka Bohlin.

Du&jobbet Nr 1/2015 ger boken toppbetyg. 
Tidningen är Sveriges största prenumererade tidning om arbetsmiljö och når ca: 28 500 läsare.  

Användbar: 4 av 5 stjärnor, Inspirerande: 4 av 5 stjärnor och Lättläst: 5 av 5 stjärnor.

"För politiker, företagshälsovårdens folk, fackliga representanter och alla i arbetsledande ställning kan boken vara en kunskapskälla. En utmaning är den med säkerhet." //Jan Enqvist, Du&jobbet.

Bibliotekstjänst
BTJ – Häftet 15104137, Lektör Håkan Rosborg

”Tolkningen av Arbetsmiljöverkets författningar samt Arbetsmiljölagen finns kort invävt i berättelserna, och svagheterna i lagstiftningen kan ingen missta sig på. Engagerade riksdagspolitiker berättar om ointresset hos ansvariga ministrar och myndigheter, liksom svag respons från fackföreningar. Korta inlägg finns från forskare och representanter från internationella organisationer.

Berättelserna är känslomässigt starka och berörande med en enskildes ensamhet och utsatthet som tydlig signal att samhället inte fungerar i dessa sammanhang. Några organisationer som arbetar för drabbade presenteras. Referenslistan tillsammans med notförteckning visar på engagemanget i studien. ”

Bokus hemsida. 
"Fantastiskt välskriven, mycket intressant och oerhört viktig. Ögonöppnare om man inte själv kommit i kontakt med fenomenet., stark igenkänning om man har. Fin balans mellan personligt berättande, forskning och politik. Komplettbeskrivning av fenomenet."
Carolina, 13 juli 2015.

"Detta är en livsnödvändig bok för den som råkar bli mobbad på sin arbetsplats."
 Nilla Hugo 11 mars 2015.

"Min uppmaning till allmänheten och beslutsfattarna: Läs boken!"
 Psykiatriker, 29 januari 2015.